Chuck

Prinsippet er det samme for alle merker; fire «kjefter» som griper emnet utenfra eller innenfra. «Bakker» er bransjenavnet. Etter hvert melder behovet seg for å ha flere bakker.  

På de fleste merkene må man skifte dem ved å skru av og på, gjerne med åtte skruer i alt. Litt av en operasjon! Det blir gjerne en hel chuck per mest brukte kjeft da. Lettere å skru av og på en chuck enn å skifte fire bakker.

Da jeg skulle utvide repertoaret fra min første vanlige «standard» chuck var valget derfor enkelt.  Det er kommet en ny modell hos en av de ledende produsenter der man slipper skruingen: Nova Infinity Chuck. Slik ser den ut: 

Infinitynummer

En tapp på skrunøkkelhåndtaket presses ned i hullet ved siden av tallet. Slik setter mann inn eller tar ut kjeften. Hver av de fire kjeftene har et nummer som skal inn på respektive plasser. Etter i månedsvis å ha speidet etter disse nummerne, som er bittesmå og stanset inn i godset, kom jeg på den opplagte løsning:

Infrinitynummerering

Likevel har det jo blitt et par chucker til, en standard Stronghold og en vanlig Nova-chuck med standard bakker. Infinity-chucken tar seg av alt det andre.

© Per Helge Berrefjord 2014 – 2019