Glenn Lucas – den beste læremester

Previous
Glenn Lucas hos Verktøy AS

Glenn Lucas er kjent av tredreiere i hele verden gjennom sine kurs, demonastrasjoner, videoer og ikke minst en serie dreiejern som følges av forbilledlige slipeanvisninger (link til video). 

Kursene hans holdes jevnlig kloden rundt, også i Norge – hvor han pleier å ha to kurs på tre dager, med seks elever per kurs, vår og høst, hos Verktøy AS i Stavanger. Til høyre fra et kurs i november 2018 der jeg selv deltok. 

2. september 2019, på 75-årsdagen min, var jeg på Glenn Lucas masterclass ved studiesenteret hans i Irland. Det gikk over fem dager.

Videoen nedenfor er et lite eksempel på hans egentlige videoproduksjon, en katalog med timelange DVD’er om hvordan han arbeider, fra «a til å». Vi får detaljerte beskrivelser, fra trestammen ligger der, alle trinn i dreiearbeidet – til boller eller fat er ferdige. (Mer om det i slutten av videoen nedenfor.)

Vel å merke!: Dette er filmer – av det gamle, gode slaget. Med rolige sekvenser som tar for seg enhver detalj underveis. Ikke den vanlige kjappe typen «YouTube-videoer». Her er det stram regi, det vil si skikkelig manus, og høy filmatisk, billedmessig kvalitet.


© Per Helge Berrefjord 2014 – 2019